Fòrum Girona 2011

Del 20 al 23 de febrer de 2011

Gastronomia sostenible


Encunyat amb força a l’edició 2007 del Fòrum, Gastronomia Sostenible és, avui, un terme àmpliament utilitzat. Després de quatre anys, els valors que conté mantenen plena validesa. El Fòrum actua de plataforma i punt de trobada de pagesos i cuiners, d’idees, tècniques i productes. Un dels capdavanters mundials en investigació i cultiu de cítrics, Michel i Bénedicte Bachès (Eus, Rosselló, França), actua amb un consumidor de luxe dels seus productes, el cuiner normand Alexandre Bourdas. Per la seva banda, Santiago Orts, horticultor d’excel·lència que des d’Elx (Alacant), servirà les millors hortalisses, com també ho fa al restaurant de Rodrigo de la Calle, el xef gastrobotànic.

De sostenibilitat marinera, en parlarà la parella andalusa formada pel cuiner Àngel León i l’expert en productes del mar Luís Contreras Manrique. També Sergi Arola realitzarà un taller sobre pesca sostenible, argumentant el seu rebuig a cuinar espècies en perill. Exemples de cuiners compromesos amb el producte local i el Km 0 l’oferiran Jordi Garrido, Artur Martínez, Álvaro Garrido i José Uranga. Viticultura sostenible és, d’altre costat, el fil conductor de les diferents sessions i tastos del FòrumVi (vegeu programa) César Cànovas, Gerard Jané, Mariona Parals, Col·lectiu 10 sentits, Josep Roca, Phlippe Pinoteau, François Morel, Eric Pfifferling i Jean-Franços Nicq.

Agroecologia, cuina i sostenibilitat. Entre el discurs i la realitat és el títol del Diàleg que se celebrarà el dimecres 23. Hi participaran Bet Font, experta en sostenibilitat i mediambient de lavola, de Manlleu, Helen Groome, productora ecològica d’Euskadi, Fermí Puig, cuiner del Drolma i Gustavo Duch, director de Soberanía Alimentaria. Quins compromisovs són necessaris entre pagesos i cuiners? Quin paper té cadascú? Quin és l’estat de la qüestió? És possible la utopia?

 

Dilluns 21 de febrer


Taller (20€)

 

16.15 - 17.30h

 

Xef i agricultor, una parella única
Alexandre Bourdas, Bénédicte i Michel Bachès

Ateneu 2 -FòrumVi- (20€)
 

 

16.15 - 17.30h

 

Varietats retrobades, terroir i innovació

César Cànovas, Gerard Jané, Mariona Parals i Col·lectiu 10 Sentits

 

18.45 - 20.00h

 

Galícia, el minifundi Atlàntic

Xoan Cannas, José Luís Mateo, Luís Anxo Rodríguez i Rodrigo Méndez

Dimarts 22 de febrer


Sala Simfònica


 


12.00 - 12.30h


La cuina de proximitat al País Valencià

Jordi Garrido

12.30 - 13.00h

 

Avantguardista de l'ecocuina

Artur Martínez, Xavier Casanovas

13.00 - 13.30h

 

Cuina de contrastos, frescor i equilibri

Álvaro Garrido, Ana Maria Llaguno Otamendi

 

16.15 - 17.30h


Pioner en l'excel·lència de la producció ecològica

José Uranga

Taller (20€)
 
11.15 - 12.15h

 

Aprofitar el mar
Ángel León, Luis Contreras Manrique (Veta La Palma, Puebla del Río)

18.45 - 20.00h

 

En conversió ecològica
José Antonio Campoviejo
 

Ateneu 2 -FòrumVi- (20€)
 

 

16.15 - 17.30h

 

Vinyes, terra i homes, escoltant la natura

Josep Roca

 

18.45 - 20.00h

 

Vins naturals, compromís i mètodes ancestrals
Philippe Pinoteau (Le Baratin, Paris), François Morel (revista

Le Rouge et Le Blanc), Eric Pfifferling (Domaine de l'Anglore)

i Jean-François Nicq. (Domaine Les Foulards Rouges)

Dimecres 23 de febrer


Sala Simfònica

 

10.00 - 11.00h


Sostenibilitat i gastronomia

Yoshihiro Narisawa

 

17.45 - 18.30h Agroecologia, cuina i sostenibilitat. Entre el discurs i la realitat
DIÀLEG - Gustavo Duch, Fermí Puig, Bet Font i Helen Groome
 
Taller (20€)
 
11.30 - 12.30h

A favor de la pesca sostenible

Sergi Arola
 

13.00 - 14.00h

Gastrobotànica: l’hort al servei del cuiner

Rodrigo de la Calle i Santiago Orts
 

 

© Fòrum Gastronòmic SL | T 93 883 30 45 | Nota legal | Nota técnica | info@forumgastronomic.com

Diseño web | Desarrollo web | Alojamiento web

blanco

blanco