Fòrum Girona 2011

Del 20 al 23 de febrer de 2011

Premis i concursos

 

 

Premi Cuiner de l’Any

Diumenge 20 de febrer

Sala Simfònica

18.30h

 

Promogut per El Periódico de Catalunya i Fòrum Gastronòmic, el febrer del 2011 es lliurarà el II Premi Cuiner de l’Any, en el marc del Fòrum Gastronòmic Girona’11. Com en la seva primera edició, el 2009, l’objectiu és donar a conèixer i reconèixer la tasca dels cuiners emergents i emprenedors, joves valors i nous empresaris. Cuiners representatius de tot Catalunya els restaurants dels quals ofereixin una excel·lent relació qualitat-preu i que destaquin per la utilització de producte de proximitat, la sensibilitat per les produccions ecològiques, la col·laboració amb petits productors i la difusió d’aquests valors.

El premi Cuiner de l’Any pretén donar a conèixer els professionals que compleixin aquests requisits.

 

Finalistes: 

  • Victor Quintillà (Lluerna Santa Coloma)
  • Ana Ruiz (AQ Tarragona)
  • Xavier Ferraté (Bresca Cambrils)
  • Quim Casellas (Casamar Llafranc)
  • Dani Lechuga (Caldeni Barcelona)

Ganador:
Dani Lechuga (Caldeni Barcelona)

 

Premis InnoFòrum

Dilluns 21 de febrer

Sala Simfònica

17.45h

 

Com cada any, aquests premis s’atorguen als productes més innovadors presentats al Fòrum. Aquests guardons reconeixen l’esforç innovador de les empreses dins el sector de l’enogastronomia. Un jurat format per reconeguts especialistes van valorar tres conceptes – innovació, presentació i gust – de cadascun dels productes que, durant els dies de Fòrum, s’exposaren al recinte firal. 

Els guanyadors van ser:
 

Packaging més innovador: Agua de Cabreiroá de Hermanos de Ribera
Gust més innovador: Formatge llanut de Mas Marcè
Concepte més innovador: Router 1883 (licor sense sucre apte per diabètics) de Consigel

 

 

Lliurament de guardons distintiu Km0

Dilluns 21 de febrer

Sala Simfònica

16.00-16.30h

 

Els cuiners gironins guanyadors del distintiu Km 0 corresponents al curs 2010-2011 van rebre el seu guardó, que atorga anualment SlowFood España. Per aconseguir-lo, els cuiners han d’aplicar els criteris que exigeix aquest moviment internacional per tal de potenciar la producció d’aliments de proximitat i de qualitat.  


Premi Josep Mercader

Dimecres 23 de febrer

Sala Simfònica

18.45-20.00h

 

Per tercera vegada lliurarem els Premis Josep Mercader que reconeixen la trajectòria professional de cuiners, enòlegs, responsables de servei de sala i productors. Els guanyadors del Premi Josep Mercader 2011 van ser:

Cuiner:
Joan Pedrell de Casa Gatell (Cambrils)
Enòleg: Miguel A. Torres de Vinos Torres
Servei de sala: Jaume Subirós de Motel Empordà
Productor: Pep Salsetes
Divulgació de la cuina catalana: Isidra Maranges
 


Final Concurs Millor Sommelier Català 2011

Dimecres 23 de febrer

Sala de Cambra Auditori

16.00-19.00h

 

Enguany, la final d’aquest concurs organitzat per l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) va tenir lloc en el marc del Fòrum. Fou disputada entre un total de 20 finalistes en una prova pràctica en la que els finalistes es van enfrontar a quatre proves. Després de la deliberació del jurat, es van atorgar els premis. El guanyador va ser Manuel Angosto del Celler de Can Roca

© Fòrum Gastronòmic SL | T 93 883 30 45 | Nota legal | Nota técnica | info@forumgastronomic.com

Diseño web | Desarrollo web | Alojamiento web

blanco

blanco