News!

GIRONA 18 // Obertes les inscripcions dels tallers

26/07/2018
GIRONA-18--Abiertas-las-inscripciones-para-las-actividades

El Fòrum Gastronòmic Girona ja té el programa d’activitats a punt. A través de la pàgina web www.forumgirona.com ja es poden fer les inscripcions per a les activitats. Destaquen sessions magistrals de cuina en directe protagonitzades per reconeguts cuiners i cuineres, tallers amb tast, premis i concursos, etc. I també una fira en la que hi participaran les millors empreses del sector foodservice, des d’equipaments, serveis i distribució, fins a petits productors del sector primari i l’artesania alimentària.

Per l’Auditori hi passaran gran noms com Joan Roca, Rodolfo Guzmán, Esther i Nacho Manzano, Pep Solla i Xoán Crujeiras o Jordi Cruz. També hi haurà dues matinals amb sis sessions consecutives. El dilluns destacarà un marcat accent femení amb Iolanda Bustos, Lucía Freitas, María José San Román, Maria Solivellas, Begoña Rodrigo i Paula Casanovas amb Flip Planas i el dimarts serà el torn d’Albert Sastregener, Miquel Ángel de la Cruz, Nanín Pérez, Borja García, David Andés i Benito Gómez.

Per la seva banda, els tallers exclusius enguany estaran protagonitzats per Paco Pérez, Adeline Grattard, Artur Martínez, Marc Ribas, Xavier Pellicer, Nandu Jubany o Anotnia Klugmann entre d’altres.


CUINA, CIÈNCIA I SALUT
En sintonia amb les corrents més avançades que relacionen la cuina amb la ciència i la salut, el Fòrum Gastronòmic apostarà per establir un eix temàtic amb el trinomi cuina/ciència/salut. Cuiners de reconeguda solvència presentaran al Fòrum el resultat de les seves innovacions. Desenvolupades en format taller, xefs del prestigi com Miguel Sánchez Romera, Isma Prados, Emil Samper, Oriol Castro, Eduard Xatruch, Mateu Casañas, André Daguin i també Fundació Alícia oferiran tant cuina de recerca com coneixements científics aplicats a la cuina. I faran tastar, com és propi dels tallers del Fòrum, els resultats dels seus projectes acadèmics.


FÒRUM VI
El vi, la cocteleria i el servei de sala també tindran sessions pròpies al Fòrum Gastronòmic Girona 2018. En l’apartat de vi hi haurà sessions amb Josep Roca, Audrey Doré, Roger Viusà i una sessió amb els vins premiats al Girovi 2018; la cocteleria anirà a càrrec de Mariona Vilanova i Manel Vehí; i Juan Moll posarà l’accent al servei de sala.


FÒRUM DOLÇ
Un any més passaran per les aules del Fòrum Dolç, enguany patrocinat per Chocovic, els millors pastissers, xocolaters, gelaters i cuiners de postres. Entre d'altres, es comptarà amb Miquel Guarro, Rafa Delgado, Mario Masià i Pablo Galiana, en sessions de pastisseria i gelateria; Enric Monzonís i Jaume Soldevila, en sessions sobre xocolata; i a Sergi Vela, Abel Bravo i Josep Mª Ribé en diferents sessions sobre nous formats de pastisseria.

Al programa d’activitats no hi faltaran els oficis del gust. L’Àgora serà de nou un espai on els artesans de l’alimentació transmetran el seu saber, contaran les seves vivències, desgranaran la seva recepta i en desvetllaran els secrets. Enguany comptarem amb un biòleg, un carnisser, una escairadora, un forner, un pagès, un tècnic en pesca, un vinyataire i un xarcuter.

També tindrà lloc una nova edició del Fòrum Empresa que abordarà un cop més temes interesants per al sector. La jornada està organitzada conjuntament amb el grup d’assessorament global per a empreses Vilar Riba.


Premis i concursos
El Fòrum acollirà diversos premis concursos. El Premi Cuiner 2018 Fòrum Gastronòmic, en col·laboració amb La Vanguardia, reconeixarà la tasca dels cuiners emergents que utilitzen productes de proximitat, tenen sensibilitat amb les produccions ecològiques, col·laboren juntament amb els productors locals i fan difusió d'aquests valors. El Fòrum també entregarà els Premis Josep Mercader en reconeixement a la trajectòria professional de cuiners, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cultura culinària catalana. I també els Premis InnoFòrum que són un reconeixement a la innovació en la gastronomia. Comptaran amb tres categories: producte més innovador, packaging més creatiu i gust més original.

Per altra banda, els Asian Culinary Awards buscaran la millor recepta de cuina asiàtica del país elaborada per un professional del sector. En aquesta edició s’estrenen el Incit'up, atorgats pel Clúster Foodservice de Catalunya, en col·laboració amb el Fòrum Gastronòmic, que seran els primers premis d’innovació d’startups, adreçats a totes les empreses que proposin una innovació tangible aplicable al sector alimentari i/o gastronòmic. Al Fòrum també es donarà a conèixer el Plat Favorit dels Catalans, en col·laboració amb la revista CUINA, i els millors aparadors gastronòmics resultants del concurs organitzat per Girona Centre Eix Comercial.

 

Fòrum Gastronòmic Girona 2018 té el suport, entre d’altres, d’Estrella Damm, Ajuntament de Girona, Diputació de Girona i Patronat de Turisme Costa Brava Girona a més d’empreses com Complet, Aigïes de Vilajuïga, Chocovic, Tupinamba o Pujadas entre moltes d’altres.


Volver
© Fòrum Gastronòmic S.L. | T 93 883 30 45 | T. 972 213 234 I info@forumgastronomic.com I fira@forumgastronomic.com 
Ctra. de Sant Hipolit a Manlleu s/n 08560 Manlleu (Barcelona - España)
 Nota legal | Nota técnica | Política de Cookies | Política de Devoluciones | Política de Venta