News!

GIRONA 18 // Quatre joves cuiners i una cuinera, finalistes al premi Cuiner 2018 Fòrum Gastronòmic

20/10/2018
GIRONA-18--Cuatro-jóvenes-cocineros-y-una-cocinera-finalistas-al-premio-Cocinero-2018-Fòrum-Gastronòmic

La primera jornada del Fòrum Gastronòmic Girona 2018 serà el dia en que es donarà a conèixer el nom del Cuiner 2018 Fòrum Gastronòmic, un guardó que des del 2009 enalteix i reconeix la tasca dels cuiners emergents que ofereixen propostes culinàries de qualitat, utilitzen productes de proximitat, fan una cuina sostenible i difonen aquests valors.

Serà el dia 18, en una sessió especial a l’Auditori, quan demostrin en directe les seves qualitats els cinc finalistes d’enguany: Núria Bonet (Ca la Núria, Bellver i Puigcerdà), Jordi Coromina (L’Horta, Tavertet), Juanjo Marqués (Maran, Girona), Arnau Muñío (Direkte, Barcelona) i Pau Pons (L’Artesana del Poblenou, Barcelona).

El candidats, preseleccionats per un jurat especial, destaquen per oferir en els seus establiments unes propostes culinàries arrelades a la terra i al seu entorn, però també per aportar tocs d’innovació i un segell propi. Tots ells cuinaran en directe el dia 18 un plat que els identifica i que resumeix la seva cuina.

El guanyador del certamen, que s’organitza en col·laboració amb La Vanguardia, es triarà a través d’un sistema de votació online obert a tots els internautes entre els dies 21 d’octubre i 15 de novembre (a través de la web de www.lavanguardia.com/participacion), període que també es farà una campanya de difusió dels mèrits i els perfils de cadascun dels finalistes. Però aquest any, com a novetat, el resultat d’aquesta votació popular es complementarà amb la valoració d’un comitè d’experts, format per periodistes especialitzats en gastronomia, gastrònoms i professionals del sector, que també votarà al millor candidat.

El certamen ha guardonat, fins ara, a Oriol Llavina (El Cigró d’Or) el 2009, Dani Lechuga (Caldeni) el 2011, Albert Marimon (La Cava) el 2013, Albert Ortiz (Axol) el 2014, Diego Alías (Ca l'Amador) el 2015, Vicent Guimerà (L’Antic Molí) el 2016; i Albert Mendiola (Marimorena) el 2017.


Volver
© Fòrum Gastronòmic S.L. | T 93 883 30 45 | T. 972 213 234 I info@forumgastronomic.com I fira@forumgastronomic.com 
Ctra. de Sant Hipolit a Manlleu s/n 08560 Manlleu (Barcelona - España)
 Nota legal | Nota técnica | Política de Cookies | Política de Devoluciones | Política de Venta