News!

GIRONA 18 // Trepidant i exitosa segona jornada de Fòrum Gastronòmic Girona amb accent femení

19/11/2019
GIRONA-18--Trepidante-y-exitosa-segunda-jornada-de-Fòrum-Gastronòmic-Girona-con-acento-femenino

Un dia més -el segon d’aquest Fòrum-, el Palau de Fires i Palau de Congressos de Girona s’ha omplert de visitants per conèixer totes les novetats del sector presents a l’espai firal i també per assistir, participar i gaudir de l’intens i trepidant programa d’activitats que ofereix el Fòrum Gastronòmic Girona. Aquesta segona jornada, a més, ha tingut un clar accent femení ja què la matinal ha estat protagonitzada per cuineres, i a la tarda s’ha celebrat una trobada de dones del nou moviment “Mujeres en Gastronomía”.

Per promoure l’intercanvi comercial, l’esdeveniment ha comptat avui amb la visita de compradors internacionals procedents de Polònia que han mantingut reunions amb diverses empreses expositores i s’han interessant pels productes presents a la fira.

Pel que fa a les activitats, l’Auditori ha acollit al matí una reivindicativa sessió protagonitzada per les xefs Iolanda Bustos (La Calèndula, Regencós), que ha estat precedida per Lucía Freitas (A Tafona Casa de Xantar, Santiago de Compostela); María José San Román (Monastrell, Alacant); Maria Solivellas (Ca Na Toneta, Caimari); Begoña Rodrigo (La Salita, València); Jennise Ferrari (Qué leche, Las Palmas de Gran Canaria). Totes elles han destacat la necessitat de posar en valor el paper de la dona a la gastronomia.

A la tarda, el torn ha estat per als germans Esther i Nacho Manzano (Casa Marcial, Arriondas), seguits de l’esperada sessió xilè Rodolfo Guzmán (BORAGó, Santiago de Chile), que ha estat rostint un xai des de primera hora del matí. També han passat pels tallers Emil Samper (Krudito Die Isnel, Berlí) que ha fet una sessió magistral sobre els fermentats, Paco Pérez (Miramar, Llançà) que ha mostrat una de les seves últimes creacions, Victor Quintillà i Mar Gómez (Lluerna, Santa Coloma de Gramenet) que han explicat des de la seva pròpia experiència com un restaurant pot ser sostenible; la part dolça del dia l’han protagonitzat Raul Bernal (Chocovic) que ha fet figures de xocolata i i Abraham Balaguer i Xavier Sagristà (Castell de Peralada) que han mostrat el procés d’elaboració del xuixo.

Els servei de sala ha estat l’eix central de la ponència que ’ha protagonitzat Juan Moll, cap de sala des de fa molts anys del grup Robuchon. Així mateix, les sessions de Miguel Sánchez Romera (RICE!, Barcelona), Audrey Doré (El Celler de Can Roca, Girona), i André Daguin (Hôtel de France à Auch, França) han comptat amb una gran afluència de públic.

I a l’Àgora, els oficis han estat representats avui per Maria Costa i Jordi Claramunt (L’Escairador), Xesc Reina (Can Company, Mallorca), i Àlex Castany i Enric Camprubí (Sanmartí 1850).

Plat Favorit dels Catalans
Avui, a més, s’ha donat a conèixer finalment quin és el Plat Favorit dels Catalans d’aquest 2018. El premi se l’ha endut la Coradella de Molins de Rei del xef German Puiggarí, del Bar Diana de Molins de Rei. Al certamen, organitzat per la revista Cuina, es van presentar 12 plats d’arreu del territori, dels què només el Rossejat del Delta de l'Ebre i el plat guanyador van arribar a la final.

Fòrum Empresa
I aquest dilluns, ha estat el torn del Fòrum Empresa, organitzat en col·laboració amb el grup d’assessorament Vilar Riba i patrocinat per la Cambra de Comerç de Girona. La Sala Petita de l’Auditori ha sigut l’escenari de la ponència titulada “Com aconseguir negocis de restauració exitosos aplicant noves tendències del consumidor?” amb Sònia Gasa (Retail Tech) que ha continuat amb una taula rodona en la que han participat Nacho Pons de Dalmases (Serunion) i Jordi Vidal (Udon Asian Food) Seguidament, s’ha celebrat la sessió “Aplicació pràctica del Reglament Europeu de Protecció de Dades”, amb Meritxell Cos de Vilar Riba; i hla clausura ha estat a càrrec de Nona Rubio, d’Hotel Tapa Tour, amb la ponència “Perquè apostar per un gastronòmic en un hotel?”, i la taula rodona amb Xavier Rocas (Hotel Mas de Torrent – Relais Château) i Fran López (Hotel Villa Retiro i Rest. Torre l’Indià).

I demà serà el torn de...
Per l’Auditori hi passaran cuiners en alça com Albert Sastregener (Bo.TiC, Corçà), Miguel Ángel de la Cruz (La Botica, Matapozuelos); Nanín Pérez (Murri, Alacant); Borja García (Dos Pebrots, Barcelona); David Andrés (Somiatruites, Igualada) i Benito Gómez, (Bardal, Ronda) El gran Josep Roca (El Celler de Can Roca, Girona) omplirà la Sala Petita amb un insòlita sessió de vinyes errants i vins d’ultramar. Mentre que pels Tallers passarà Elena Roura i Marc Puig-Pey, de la Fundació Alícia, per parlar de menjar durant el tractament del càncer, Antonia Klugmann (L’Argine e Vencò, Dolenga del Collio), Abel Bravo (Callebaut) i Sergi Vela (Chocovic), amb les postres de pastisseria; Roger Viusà (Plaça del Vi, 7, Girona), que aproparà als assistents al vi natural; i Manel Vehí (Boia Nit, Cadaqués), que farà una sessió sobre cocteleria.

A la tarda serà el torn de Pepe Solla (Restaurante Solla, San Salvador de Poio) i Xoán Crujeiras (Bido, Coruña); Jordi Cruz (Àbac, Barcelona); Isma Prados, Nandu Jubany (Can Jubany, Calldetenes) i Josep Mª Ribé (Callebaut).

I també, se celebrarà el III Congrés Català de Cuina, la conferència "Economia circular, turisme i territori" ,i la presentació del moviment de cuiners i cuineres pel futur de la cuina catalana.

Fòrum Gastronòmic Girona 2018 compta amb el suport, entre d’altres, d’Estrella Damm, Ajuntament de Girona, Diputació de Girona, Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, a més d’empreses com Complet, Aigües de Vilajuïga, Chocovic, Tupinamba o Pujadas.


Volver
© Fòrum Gastronòmic S.L. | T 93 883 30 45 | T. 972 213 234 I info@forumgastronomic.com I fira@forumgastronomic.com 
Ctra. de Sant Hipolit a Manlleu s/n 08560 Manlleu (Barcelona - España)
 Nota legal | Nota técnica | Política de Cookies | Política de Devoluciones | Política de Venta