NEWS:

PROGRAMA I INSCRIPCIONS

Tria els filtres per acotar la teva cerca / VEURE TOT EL PROGRAMA
18.11.2018 // 11.30 - 12.30
Taller 1
CAT --> ESP/ENG - Disfrutar, Barcelona

Oriol Castro, Eduard Xatruch, Mateu Casañas

Cuina d’avantguarda versió 2018

Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, han recreat tot un univers culinari per al gaudi que mereix ser compartit. D’aquí que junts promoguin una cosa i altra al Compartir de Cadaqués i al Disfrutar de Barcelona. El seu prolífic pas pel Bulli, al qual van dedicar més de 16 anys, encara s'adverteix en la trajectòria que van emprendre després pel seu compte i risc.

Receptes

VEURE MÉS

 Sense renunciar ni a l'avantguarda ni als somnis, estan col·locant la seva esplèndida cuina d'autor al capdavant . D'aquí la seva imparable ascensió entre els millors restaurants del món com la seva incursió en destacats llistats i rànquings de referència mundial. Per ara ostenten dues estrelles Michelin, el 18è lloc en els World 's 50 Best i la motivació intacta per seguir creixent.
www.disfrutarbarcelona.com
TW @disfrutarbcn
IG @disfrutarbcn

Presenta: Toni Massanés
Cuina, ciència i salut
20,00
NO DISPONIBLE
18.11.2018 // 11.30 - 12.30
Taller 2
Chocovic

Mario Masià & Pablo Galiana

La pastisseria gelada

Mario Masià és subcampió del Món de Gelateria el 2016 i campió d'Espanya el 2011 i un referent en la cuina del fred. Pablo Galiana és professor de l’Associació Nacional de Gelaters Artesans i del Curs d’Expert Universitari en Elaboració Artesanal de Gelats per la Universitat d’Alacant.

VEURE MÉS

El mestre gelater és també gerent de les històriques gelateries Masià de San Vicente del Raspeig, on elabora i serveix cucurutxos i terrines de producte artesanal elaborat amb xocolates Callebaut. En aquest Fòrum, el seu taller versarà sobre la 'Visió de la pastisseria gelada', amb la lògica importància de la temperatura del producte final per al seu consum.

www.masiaheladeros.com
TW @mmbmario
IG @mario_masia_


Galiana és un dels gelaters més respectats per la seva sòlida base teòrica i tècnica. És a Gelats Galiana, a Port de la Selva (Girona) on pot aplicar tots els seus coneixements i posar en pràctica la seva creativitat. Actualment treballa en la cremositat i la intensitat de gust de les seves elaboracions i com influeixen en la degustació final. Durant el seu taller, al costat del també mestre Mario Masià, desvetllarà algunes de les claus de les seves receptes gelades.

www.gelatsgaliana.com

TW @gelats_galiana;

IG @pablo_galiana @callebautchocolate

Presenta: Sisco Manzanera
FÒRUM DOLÇ
20,00
NO DISPONIBLE
18.11.2018 // 11.30 - 12.30
Taller 3
Girovi

Agustí Ensesa

Tast de grans vins de Catalunya

Concurs de Vins i Caves de Catalunya El Concurs de Vins i Caves de Catalunya Girovi va ser creat l'any 1995 per Agustí Ensesa, fundador de l'Escola de Tastavins del Gironès. Està homologat per Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya. S'hi presenten vins i caves de totes les Denominacions d'Origen de Catalunya i el jurat el formen tan experts del sector vitivinícola com aficionats.

VEURE MÉS

El creixent prestigi de Girovi provoca que cada any sigui més elevat el nombre de cellers concursants, i que a més aquests utilitzin cada cop més l'aval dels premis obtinguts al certamen a l'hora de fer promoció dels seus vins.

La sessió consistirà en una degustació de vins i caves amb una descripció organolèptica dels vins que participen en el XXIV Concurs de Vins i Caves de Catalunya 2018. Serà dirigit per Agustí Ensesa i comptarà amb la participació de diferents sommeliers.

FÒRUM VI
Lliure accés
18.11.2018 // 12.00 - 14.00

Concurs El Millor Xuixo del Món

L’objectiu d’aquest concurs és incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels flequers i pastissers artesans acreditats per elaborar aquest famós dolç. El jurat estarà format per representants dels gremis de forners i flequers i de pastisseria, per la directora del CETT-Escola Tècnica Professional, Nan Ferreres; per la periodista i deixebla de Mey Hoffmann, Paula Molés; pel codirector del Fòrum Gastronòmic, Pep Palau; pel cuiner de postres Jordi Roca, del Celler de Can Roca;  per Xano Saguer, d’Espai Sucre i pel comissari de l’Any del Xuixo, Salvador Garcia-Arbós. L'entrega de premis serà a les 17h a l'Auditori. +info

Premis i concursos
Lliure accés
18.11.2018 // 12.30 - 13.30
Agora
UDON

Asian Culinary Awards

Asian Culinary Awards – UDON & Fòrum Gastronòmic és el certamen, fruit de l'aliança entre UDON Noodle Bar & Restaurant i el Fòrum Gastronòmic, que buscarà la millor recepta de cuina asiàtica del país elaborada per un professional del sector.

VEURE MÉS

Aquest any el concurs estarà exclusivament obert a cuiners en actiu i a estudiants i professionals de la restauració. Els participants hauran d'elaborar un plat de cuina asiàtica, vàlid per ser present a la carta dels restaurants UDON, davant d'un jurat professional que valorarà la millor creació tenint en compte l’originalitat, l’harmonia, el contrast de sabors i la combinació d'ingredients. Els interessats a participar es podran inscriure a partir del 15 de setembre a través de la pàgina web del concurs . El guanyador i els dos finalistes obtindran premis per valor de 5.000 €. 

Premis i concursos
Lliure accés
18.11.2018 // 13.00 - 14.00
Taller 1
FR --> ENG/ESP - yam'Tcha, París

Adeline Grattard

La fritura de peixos a l’estil xinès

Rodamóns des de petita, la avui xef francesa va desenvolupar a consciència el seu paladar tastant cuines de mig món. El seu gust per la cultura culinària asiàtica i, en especial, per la que defensa el xinès Chi Wah Chan, v afer que augmentés la curiositat per aquesta fusió que avui emplata al parisenc Yamtcha.

VEURE MÉS

En aquest restaurant tenen tant en compte la proposta culinària com la carta de begudes on comparteixen protagonisme tes i vins. Grattard ha aconseguit certament en temps rècord no sols la primera estrella Michelin per a Yamtcha sinó també situar al restaurant entre les adreces de referència al París més gastronòmic.
www.yamtcha.com
TW @yamtchatweeter

Presenta: Óscar Caballero
20,00
NO DISPONIBLE
18.11.2018 // 13.00 - 14.00
Taller 2
Chocovic

Rafa Delgado

El helado en los postres de restaurante

Pese a su juventud, este cocinero de postres ha pasado ya por algunos de los restaurantes más respetados de Barcelona (Via Veneto, Alkímia, Espai Sucre..). Dejó la ciudad para seguir aprendiendo junto a Nandu Jubany en Calldetenes, desde donde acaba de saltar al último proyecto de los hermanos Javier y Sergio Torres en el barrio barcelonés de Les Corts.

VER MÁS

En este Fòrum, el también embajador de la marca Chocovic y miembro del colectivo 21 Brix profundizará en la pastelería y heladería que viste los postres de restaurante, su especialidad.

www.colectivo21brix.com/rafa-delgado
TW @chocoacademybcn
IG @rafadelgadosalvador ; @chocolateacademybcn

Presenta: Marta Suarez (CHOCOVIC)
FÒRUM DOLÇ
20,00
NO DISPONIBLE
18.11.2018 // 13.00 - 14.00
Taller 3

Mariona Vilanova

El cocktail: poesia més enllà de l’alcohol

Es va descobrir com a un talent precoç per a la cocteleria quan encara no tenia ni 16 anys i l'exemple del seu pare ben a prop va començar a encadenar un podi rere l'altre en les diferents competicions del sector que se celebren a tot el país.

Receptes

VEURE MÉS

El 2017 va conquerir el campionat de cocteleria de Catalunya i va quedar subcampiona d'Espanya en l'apartat de tècnica d'aperitiu, i es va endur l'absolut en tiki. Docent del curs de cocteleria de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona (BCN) i barwoman del Nykteri's Cocktail Bar de Girona.

www.nykteriscocktailbar.blogspot.com

TW @nykcockbar

IG @nykteriscocktailbar

Presenta: Belen Parra
FÒRUM VI
20,00
NO DISPONIBLE
18.11.2018 / 15.15 - 16.45
Auditori
LA VANGUARDIA

Cuiner 2018 Fòrum Gastronòmic

Cuiner 2018 Fòrum Gastronòmic, actuació en directe dels cinc finalistes
El Premi Cuiner 2018 Fòrum Gastronòmic, en col·laboració amb La Vanguardia, reconeix la tasca dels cuiners emergents que utilitzen producte de proximitat, tenen sensibilitat amb produccions ecològiques; col·laboren conjuntament amb productors locals i fan difusió d'aquest tipus de valors.Els finalistes són: Núria Bonet (Ca la Núria, Bellver y Puigcerdà), Jordi Coromina (L'Horta, Tavertet), Juanjo Marqués (Maran, Girona), Arnau Muñío (Direkte, Barcelona) i Pau Pons (L'Artesana del Poblenou, Barcelona).

Receptes

VEURE MÉS

 El guanyador es farà públic durant el Fòrum Gastronòmic Girona 2018 en una sessió a l'Auditori. Un jurat, format per professionals de diferents àmbits gastronòmics, és l'encarregat de fer la selecció de cinc candidats. La votació es realitza a través d'una enquesta a la pàgina web de La Vanguardia on es pot veure també un vídeo de presentació de cada candidat en el qual mostren l'elaboració d'una de les seves receptes.

Premis i concursos
Lliure accés
18.11.2018 // 15.30 - 16.45
Sala Petita

Projecció del documental ‘Revolució Líquida’

Revolució Líquida és un reflex de la sommelieria actual, propera al productor, humil i generosa amb el client. El sommelier és un actor més de la revolució de la sala que s’està vivint. Per mostrar aquesta revolució d’actitud i pensament, el documental segueix Audrey Doré, Eduardo Camiña i José Antonio Barragán. Els tres sommeliers aporten un punt de vista subjectiu de la professió, i comparteixen les seves motivacions, inquietuds i experiències. VEURE TRÀILER

Lliure accés
18.11.2018 // 15.30 - 16.10
Agora
Projecte Sepia

Boris Weitzman & Isaac Moya

Projecte sèpia. Pescadors locals i pesca ancestral a les badies de Roses i Pals

La iniciativa del biòleg Boris Weitzman i el pescador Isaac Moya compleixen aquest 2018 tres anys de tasca encomiable per ajudar a millora el medi marí i, al mateix temps, l’economia social. Fundat a la Costa Brava, el projecte permet sensibilitzar a la societat sobre la necessitat de respectar el mar i apostar per un turisme sostenible que afavoreixi la cria de sèpia i calamar a L’Escala i L’Estartit.

VEURE MÉS

Nombrosos pescadors de la zona han mostrat el seu recolzament al Projecte Sèpia facilitant el creixement i l’eclosió dels ous que arribaven a les xarxes.

www.projectesepia.com/projecte.php
TW @projectesepia

Presenta: Pep Nogué
OFICIS
Lliure accés
18.11.2018 // 16.00 - 17.00
Taller 1
ESP --> ENG - LU Cocina y Alma, Jerez de la Frontera

Juanlu Fernández

Rereguarda, un nou camí amb grans clàssics

Fidel escuder del també cuiner Ángel León fins aconseguir les tres estrelles Michelin per al restaurant Aponiente, Juan Lu Fernández defensa ara el seu propi projecte amb el qual afronta "nous camins".

Receptes

VEURE MÉS

Està a Jerez i es diu Lu, Cocina y Alma; tota una declaració d'intencions per a qui entén l'ofici des de l’entrega absoluta. Juanlu i la seva parella Nilda viatgen al passat antològic de la cuina que practicaven clàssics com Carême i Escoffier per revisitar l'evolució de la gastronomia que arriba fins als nostres dies. Junts oferiran versions molt particulars de grans receptes que encara avui estan en l'adn de la gastronomia tradicional.

www.lucocinayalma.es

TW @juanlu_LU

IG @juanlu.lu ; @lucocinayalma

Presenta: Philipe Regol
20,00
NO DISPONIBLE
18.11.2018 // 16.00 - 17.00
Taller 2
Chocovic

Miquel Guarro

La pastisseria a les postres de restaurant

Aquest pastisser s'ha format en algunes de les pastisseries de més renom de Catalunya. Des de la igualadina Targarona a la mítica Bubó de Barcelona.

VEURE MÉS

És el guanyador més jove del trofeu Lluís Santapau que el reconeix com a Millor Mestre Pastisser de 2013. Els reconeixements li han servit per gestionar la partida dolça de restaurants com el primer Dos Cielos dels Germans Torres; i més tard entrar a les cuines de la Chocolate Academy com a xef de Cacao Barry i és des d’allà des d’on ensenya les seves creatives propostes. En aquest Fòrum revelarà les últimes tendències en postres de restaurant, alhora que elabora diverses propostes davant dels assistents.

www.chocolate-academy.com
TW @miquelguarro ; @chocoacademybcn
IG @miquelguarro ; @chocolateacademybcn

Presenta: Fernando Toda-Dulcypas
FÒRUM DOLÇ
20,00
NO DISPONIBLE
18.11.2018 // 16.45 - 17.10
Agora
Carriel dels Vilars

Carles Alonso

Vins ancestrals, el vi NO

Així com tot vi té la seva ànima, la de Carriel dels Vilars pertany a l’emprenedor Carles Alonso. Després d’abandonar l’alta direcció de banca als anys 80 per començar des de zero establert a la petita aldea d’Els Vilars, Alonso s’ha convertit en una d’aquestes rara avis a qui seguir de prop. Especialment, per aquesta manera tan personal d’auto proveir-se, cultivar el seu propi menjar i elaborar vi natural a 250 metres sobre el nivell del mar.

VER MÁS

La història del negre Carriel dels Vilars és la d’un vi amb caràcter que respon a la personalitat del seu elaborador. Carles Alonso participa en aquest Fòrum per donar a conèixer la peculiaritat del seu nou ofici, tan passional com artesà.

www.carrieldelsvilars.com  
IG @carrieldelsvilars

Presenta: Pep Nogué
OFICIS
Lliure accés
18.11.2018 // 17.00 - 17.15
Auditori

Premis InnoFòrum

Fòrum Gastronòmic Girona 2018 entregarà els Premis InnoFòrum  que són un reconeixement a la innovació en la gastronomia. Comptaran amb tres categories: producte més innovador, packaging més creatiu i gust més original. Consultar bases.

VEURE MÉS

Els productes concursants s'han d´haver presentat al mercat en els 12 mesos anteriors a l'edició del Fòrum Gastronòmic Girona 2018. Es necessari omplir el full d’inscripció per participar. 

Premis i concursos
Lliure accés
18.11.2018 // 17.15 - 18.15
Auditori
Celler de Can Roca, Girona

Joan Roca

Creativitat, sabor i tradició

És un dels pilars del Celler de Can Roca, paradigma de l’excel·lència a Girona. En l’actualitat, el seu restaurant ostenta tres estrelles Michelin i el segon lloc del podi dels millors del món.

Receptes

VEURE MÉS

Joan és el gran dels germà gran, el primer en posar-se la jaqueta de xef quan gairebé tenia 9 anys per entrar a la cuina familiar que encara defensa la seva mare; i la cara més visible d’una saga gastronòmica de primer nivell. Al culinari del Celler prima el gust sobre totes les coses sense renunciar a la tècnica més avantguardista –com ho va ser en el seu dia la cocció controlada al buit- ni a l’influx “d’inspiracions properes” i altres cultures, visitades i revisitades, amb l’únic objectiu de provocar emocions. Aquestes inspiracions centraran la seva participació en aquest Fòrum.

www.cellercanroca.com 
FB: @ElCellerdeCanRoca
TW: @canrocaceller
IG:  @cellercanroca

Lliure accés
18.11.2018 // 17.30 - 18.30
Taller 1
CAT --> ESP/ENG - Restaurant Xavier Pellicer, Barcelona

Xavier Pellicer

La revolució vegetal

Després d'aprendre i consolidar els fonaments de l'alta gastronomia de clara influència francesa al costat de Santi Santamaria en l'extint Can Fabes, Xavier Pellicer va portar el restaurant Àbac del barceloní carrer Rec al lloc més alt, tant en termes culinaris com geogràfics.

Receptes

VEURE MÉS

Obligat a començar de zero en el moment més àlgid de la seva carrera, va aconseguir posicionar en temps rècord la cuina vegetal i saludable que encara desenvolupa a Barcelona. Ho va fer primer al Celeri, per al qual va aconseguir una primera estrella Michelin; i ho fa ara al seu restaurant homònim.

www.xavierpellicer.com

IG @xavierpellicer restaurant_ @xavierpellicer

Presenta: Carme Gasull
20,00
NO DISPONIBLE
18.11.2018 // 18.00 - 18.40
Agora
Mas Corcó Pagesos Forners, Manlleu

Manel Macià & Ivan Hernandez

Pagesos i forners, del camp al forn

Mas Corcó Pagesos Forners és un projecte acabat d’estrenar al voltant del pa de pagès fet amb farines ecològiques provinents de blats antics. Al capdavant hi ha Manel Macià; un forner format a França, Ivan Hernandez; Debby Parris i Montse Niubó. Els ingredients, tan antics com obvis.

VEURE MÉS

Els del pagès, cereals (blats antics, xeixa, froment...) sense adobs sintètics ni pesticides químics mòlts al molí fariner d’Ylla de Vic dels que n’obté farina -poc blanca, amb segó i minerals-. Els del forner, un llevat mare de debò barrejat amb farina de cereals ecològics i aigua i el temps lent de les fermentacions.

Presenta: Pep Nogué
OFICIS
Lliure accés
19.11.2018 // 10.30 - 13.15
Sala Petita
Vilar Riba

Fòrum Empresa

El Fòrum Empresa aborda temes interesants per al sector com l’optimització els recursos, la creació de nous productes i nous conceptes o els nous formats de negoci. I també desvetlla les claus de l’èxit dels millors empresaris de restauració del moment.Organitzat conjuntament amb el grup d’assessorament global per a empreses Vilar Riba. 

VEURE MÉS

10:30 Com aconseguir negocis de restauració exitosos aplicant noves tendències del consumidor? amb Sònia Gasa (Retail Tech) i taula rodona amb Nacho Pons de Dalmases (Serunion) i Jordi Vidal (Udon Asian Food)
La ponència i la taula rodona es marquen dos objectius: acostar als assistents les tendències que mouen els consumidors a nivell gastronòmic per una banda, i establir com transformar la proposta de valor dels restaurants per poder donar resposta a les noves tendències. Sonia Gasa (consultora de Retailtech) sintetitzarà amb exemples d’èxit nacionals i internacionals propostes gastronòmiques que capten les tendències dels nous consumidors. Jordi Vidal, d’Udon, explicarà com l’especialització i una proposta autèntica i coherent, els ha permès créixer, tot i que continuen en evolució, ara per adaptar-se a la importància creixent que els consumidors donen al fet de conèixer l’origen de la seva alimentació.


11:45 Aplicació pràctica del Reglament Europeu de Protecció de Dades (Meritxell Cos - Vilar Riba)
Vilar Riba, un grup d’assessorament global d’empreses de tots els sectors i mides ens explicarà el detall i totes les implicacions que cal tenir en compte en l’aplicació de la protecció de dades. Amb la Meritxell Cos aprendrem com podem recollir les dades dels nostres clients, farem èmfasi en les fotografies i xarxes socials, així com especial atenció a les dades dels menors d’edat.

12:15 Perquè apostar per un gastronòmic en un hotel? amb Nona Rubio (Hotel Tapa Tour) i taula rodona amb Xavier Rocas (Hotel Mas de Torrent – Relais Chateau) i Fran López (Hotel Villa Retiro I Rest. Torre l’Indià)
L’objectiu d’aquest bloc de reflexió és analitzar des del punt de vista de l’hoteler i des del punt de vista del xef el valor afegit que aporta la simbiosi dels dos models de negoci. Nona Rubio, emprenedora i fundadora del projecte Hotel Tapa Tour, introduirà els pros i els contres dels hotels gastronòmics, així com els diversos models de col·laboració i integració entre hotels i restaurants gastronòmics. Posteriorment, la reflexió en format taula rodona serà completada amb l’aportació dels punts de vista de Xavier Rocas (director general del Grup Mas de Torrent: Hotel Mas de Torrent, restaurant Nomo, Hotel Far de Sant Sebastià, restaurant Jani de Llafranc i Hotel casa Vincke) i Fran López (xef de dues estrelles Michelin pels restaurants Xerta i Torre l’Indià, a més de Ohla Eixample Barcelona).

FÒRUM EMPRESA
15,00
NO DISPONIBLE
19.11.2018 // 11.00 - 11.30
Auditori
La Calèndula, Regencós

Iolanda Bustos

Ingredients i tècniques ancestrals per a una cuina de futur

A La Calèndula, la sala i per extensió la cuina s’endinsen de forma natural i buscada al paisatge. Iolanda Bustos va canviar la ciutat (Girona) per l’interior (Regencós) precisament per buscar aquesta proximitat amb la natura que assorteix els seus plats.

Receptes

VEURE MÉS

Sense gairebé barreres ni intermediaris, els plats presenten l’entorn com es percep des de la taula. Sense barreres ni ornaments innecessaris. Durant la seva ponència al Fòrum acostarà el culinari vegetal i floral amb el que tant s’identifica. A partir de tècniques ancestrals elabora condiments propis que, combinats amb ingredients silvestres, possibiliten una energia biodinàmica que es percep en la degustació.

www.lacalendula.net 
FB:@Iolanda.bustos.Xef
TW:@iolandabustos
IG: @iolandabustos

Presenta: Carme Gasull
Lliure accés
19.11.2018 // 11.30 - 12.00
Auditori
A Tafona Casa de Xantar, Santiago de Compostela

Lucía Freitas

Sensibilitat i sabor a la nova cuina gallega

Assumida la cuina com a forma de vida, la cuinera gallega viu per i per a A Tafona, el restaurant que va emprendre fa ja 9 anys quan semblava tenir-ho tot gairebé en contra.

Receptes

VEURE MÉS

Va treure forces de flaquesa i atorgà a Santiago de Compostela un altre temple de producte en el qual admirar i assaborir l’horta i el mar gallecs. La xef tracta a diari amb els seus proveïdors, amb els que encara s’emociona per mantenir viu l’ofici artesà. Aquest contacte quotidià amb els millors prescriptors de la seva feina fa que després traspuen frescor i honestedat en tots els seus plats.

www.restauranteatafona.com

TW @luciafreitas82

IG @atafonarestaurante

Presenta: Carme Gasull
Lliure accés
19.11.2018 // 11.30 - 12.30
Taller 1
ESP --> ENG - Krudito Die Isnel, Berlín

Emil Samper

Els fermentats, tècniques i aplicacions a la cuina

Nét i fill de pescadors, Emil va créixer aferrat a la cuina popular del mar que va valorar de la seva àvia. Per això se li donen especialment bé les calderetes i els arrossos mariners que va aprendre a cuinar de manera autodidacta.

Receptes

VEURE MÉS

Després de gairebé tota una vida professional dedicada al sector audiovisual, el seu pas per MASTERCHEF com a segon classificat de la segona edició del programa li va brindar la possibilitat d'obrir el seu propi restaurant a Madrid. A Crudito explora totes les possibilitats i els matisos de la fusió a partir d'ingredients i cultures llunyanes. De manera sorprenent i convincent.
www.crudito.es
TW @ emilmchef2

Presenta: Adam Martin
Cuina, ciència i salut
20,00
NO DISPONIBLE
19.11.2018 // 11.30 - 13.45
Taller 2
Chocovic

Enric Monzonís & Jaume Soldevila

From Bean to bar

Enric Monzonís és xef pastisser, actual professor de la Chocolate Academy i tècnic de Chocovic després de passar per les cuines dolces de restaurants com l'Àbac o Tiquets i per obradors referents com Hofmann, La Pastisseria o Yan Duytsche. I Jaume Soldevila és expert en I+D

VEURE MÉS

El seu tractament precís de la matèria primera i la seva contínua recerca del control del gust l'ha convertit en un expert coneixedor de productes com la fava de cacau. En el seu taller en el Fòrum al costat de Jaume Soldevila, expert en R + D, desenvoluparan el procés Bean to bar mitjançant el qual la fava de cacau passa a convertir-se en la xocolata.

http://www.chocolate-academy.com
TW:@enricmonzonis; @chocolateacademybcn
IG: @enricmonzonis; @chocolateacademybcn

Presenta: Sisco Manzanera
FÒRUM DOLÇ
20,00
NO DISPONIBLE
19.11.2018 // 11.30 - 12.30
Taller 3

Juan Moll

El poder del somriure a la sala del restaurant

És la mà dreta de Joël Robuchon per dirigir amb ordre i concert cada nova obertura a qualsevol lloc del món. El grup al que dóna nom el xef amb més estrelles Michelin del planeta té un autèntic i solvent gestor de sala.

VEURE MÉS

Coneixedor de la importància d'un bon servei perquè l'experiència gastronòmica sigui rodona, el valencià no escatima detalls ni gestos amables per fer sentir a cada client com si fos l'únic.

www.joel-robuchon.com

TW @jrobuchon

IG @joel.robuchon

Presenta: Belen Parra
FÒRUM VI
20,00
NO DISPONIBLE
19.11.2018 // 12.00 - 12.30
Auditori
Monastrell, Alacant

María José San Román

Els colors de l’arròs

Popular pel seu ampli coneixement del safrà, ingredient genuí de la paella valenciana; pels seus olis, els seus pans artesanals i, òbviament, pels seus arrossos. María José és una gran abanderada de la cuina mediterrània.

Receptes

VEURE MÉS

Al seu restaurant Monastrell, una estrella Michelin al costat del port esportiu d’Alacant, aprofundeix en la posada al dia de la tradició amb creativitat i mestratge. Durant la seva participació al Fòrum parlarà de “Els colors de l’arròs”, a partir de l’elaboració de quatre receptes en les que parlarà de diferents tipus de gra i els condiments més oportuns per amanir-los, segons cada cas.

www.monastrell.com

TW @mariazafran @elmonastrell

IG @mariazafran

Presenta: Carme Gasull
Lliure accés
19.11.2018 // 12.30 - 13.00
Auditori
Ca Na Toneta, Caimari

Maria Solivellas

Productos ecológicos mallorquines para una cocina fresca

Antes de que la gastronomía deviniere también en espectáculo, Maria Solivellas decidió bajarse de los escenarios y abandonar las giras (teatrales y musicales) para apostar por la cocina familiar de Ca Na Toneta. Hasta este restaurante mallorquín peregrinan clientes de toda la vida y celebrities de medio mundo.

Recetas

VER MÁS

Éstas veneran precisamente el compromiso y la ética de Solivellas con el territorio donde practica un culinario de kilómetro cero. Cultivos en origen, frutos de la cosecha propia, elaboraciones caseras como la mítica coca mallorquina que ya es un icono de la casa y una clara conciencia ecológica y sostenible...

www.canatoneta.com

TW @canatoneta

IG @canatoneta

Presenta: Carme Gasull
Lliure accés
19.11.2018 // 13.00 - 13.30
Auditori
La Salita, València

Begoña Rodrigo

Elements bàsics de la cuina valenciana

En el pas del ballet clàssic a la cuina, la xef valenciana va canviar al mallot per la jaqueta i va conservar la seva enorme capacitat de sacrifici. Si Begoña Rodrigo fa una mirada enrere veu ja uns quants somnis acomplerts: des de l’apertura del restaurant La Salita a guanyar la primera edició de Top Chef; i liderar fins i tot nous projectes gastronòmics a València.

Receptes

VEURE MÉS

Esforç, entrega i coherència de discurs cimenten la seva trajectòria, plena de plats vestits amb elegància. En aquest Fòrum centrarà la seva intervenció en els Vímets de la cuina valenciana, amb especial atenció a l’anguila i els cítrics en salaó.

www.lasalitarestaurante.com

TW @bego_lasalita

IG @bego_lasalita

Presenta: Carme Gasull
Lliure accés
19.11.2018 // 13.00 - 14.00
Taller 1
CAT --> ESP/ENG - Miramar, Llançà

Paco Pérez

Paco Pérez 2018

A l’Alt Empordà, a pocs minuts de França, hi ha el Miramar de Llançà on Paco Pérez concentra i deixa anar la seva vena creativa. El xef és un dels principals referents d'aquesta avantguarda que sí canvia la manera en què percebem la gastronomia.

Receptes

VEURE MÉS

Tècnica al servei del gust, senzillesa i relat en cada plat formen la filosofia d'un Miramar, els tentacles del qual arriben ja també a Barcelona, Berlín, Manchester i fins i tot Polònia, on Paco Pérez signa la carta d'altres restaurants. El xef elabora seqüències de mossecs en experiències que motiven la reflexió i generen records induïts per la felicitat del moment.

www.restaurantmiramar.com

TW @miramar_p_perez

IG @pacoperezmiramar

Presenta: Belen Parra
20,00
NO DISPONIBLE
19.11.2018 // 13.00 - 14.00
Taller 3
Celler de Can Roca, Girona

Audrey Doré

Les múltiples facetes de la Chenin blanc del Loira 

Aquesta francesa és la primera dona en guanyar el premi al millor sommelier de Catalunya després de superar amb nota les diferents proves teòric-pràctiques de la competició. Per aconseguir-ho va comptar amb un mentor de luxe com és Josep Roca, de qui ha aprèn a diari al Celler de Can Roca.

VER MÁS

El seu triomf ha servit per posar en valor el paper de la dona en el món del vi, però també per reivindicar un ofici en el que tant preval la capacitat visual com l’olfactiva, l’auditiva, i fins i tot, com ella mateix diu, “la tàctil”. Com a sommelier de restaurant, Doré és partidària “d’escoltar al comensal” per orientar-lo en base a les seves expectatives.
www.cellercanroca.com
TW @canrocaceller
IG  @canrocaceller

Presenta: Àngel Garcia Petit
FÒRUM VI
20,00
NO DISPONIBLE
19.11.2018 // 13.30 - 14.00
Auditori
Que leche, Las Palmas de Gran Canaria

Jennise Ferrari

Cuina canària, tocs llatins

Nascuda a Veneçuela. Va estudiar cuina a Buenos Aires, Argentina, i des de llavors ha pogut conèixer i treballar en diferents països d'Amèrica.

VER MÁS
 
Al costat de Mario Ureña Rodríguez van unir forces per seguir consolidant el seu primer restaurant, el Que leche.
 
Presenta: Carme Gasull
Lliure accés
19.11.2018 // 15.30 - 15.45
Auditori
CUINA

Premi Plat Favorit dels Catalans

La revista CUINA vol saber quin és el plat favorit dels catalanas. El descobrirem al Fòrum Gastronòmic Girona. +info

Lliure accés
19.11.2018 // 15.30 - 16.10
Agora
L’Escairador

Maria Costa & Jordi Claramunt

Recuperant el molí i el cereal

La de Maria Costa i Jordi Claramunt és una de les idees emprenedores premiades durant la darrera convocatòria de l’Agència de Desenvolupament de la comarca del Berguedà. La seva missió té per objectiu convertir un petita finca agrícola en un espai autosostenible basat en el processat de cereals com el blat.

VER MÁS

Aquest Fòrum servirà novament de plataforma perquè ambdós puguin exposar el projecte de nova creació L’Escairador, inspirador en la cerca de nous camps d’acció en l’àmbit agrícola.

www.escairador.com

TW @adbergueda

Presenta: Pep Nogué
OFICIS
Lliure accés
19.11.2018 // 15.45 - 16.45
Auditori
Casa Marcial, Arriondas

Esther & Nacho Manzano

25 anys i dues estrelles, Esther i Nacho, cuina d’alçada al cor d’Astúries

La dels germans Manzano és una història que ve de lluny i que aquest any celebra el 25è aniversari de Casa Marcial, el restaurant familiar on encara s’encén la flama de la millor cuina contemporània asturiana.

VEURE MÉS

A l’aixopluc dels seus pares, ambdós vam aprendre la base de l’ofici per després emprendre cadascun pel seu cantó el seu propi camí. Esther ho va fer a La Salgar, una estrella Michelin a Gijón; i Nacho a Arriondas, seguint la tradició però actualitzant-la amb criteri, innovació, gust i memòria.

www.casamarcial.com

TW @lasalgar ; @nachomanzano

IG @esthersalgar ; @chefnachomanzano

Presenta: Carlos Maribona
Lliure accés
19.11.2018 // 16.00 - 17.00
Sala Petita
FR --> ENG/ESP - Hôtel de France à Auch

André Daguin

Tècniques avantguardistes prèvies a la revolució

El veterà xef francès és un dels grans referents de la nouvelle cuisine que va inspirar i encara inspira a generacions de cuiners de tot el món. A càrrec del restaurant familiar Hotel de France, dues estrelles Michelin des de 1970 a Auch, va aportar a la gastronomia receptes d’ànec amb foie gras fresc i fins i tot amb nitrogen líquid que perdurarien fins avui.

VEURE MÉS

Condecorat amb la Legió d’Honor francesa, escriptor culinari i abanderat durant anys de la restauració que es porta a terme als establiments hotelers, sempre ha ofert una visió crítica i exigent sobre el sector, que també compartirà durant la seva participació en aquesta edició del Fòrum.

Presenta: Toni Massanés
Cuina, ciència i salut
15,00
NO DISPONIBLE
19.11.2018 // 16.00 - 17.00
Taller 1
Lluerna, Santa Coloma de Gramenet

Victor Quintillà & Mar Gómez

Custòdia del paisatge culinari

Disseny d'experiències gastronòmiques per a un paisatge culinari sostenible. El paper de la restauració en la construcció d'un sistema alimentari sostenible.

Receptes

VEURE MÉS

Al llarg del taller s'exposaran els conceptes principals sobre els quals Lluerna sustenta la seva aposta per la gastronomia experiencial, creativa i sostenible. L'explicació s'acompanyarà de la interpretació gastronòmica i enològica del Víctor i la Mar que presentaran tres plats i tres vins que encapsulen les idees força de la proposta de Lluerna.

www.lluernarestaurant.com

TW @lluernarest 

FB www.facebook.com/lluernarest

Presenta: Belen Parra
20,00
NO DISPONIBLE
19.11.2018 // 16.00 - 17.00
Taller 2
Chocovic

Raul Bernal

Figuras de chocolate

Llegó a la pastelería “de casualidad”, como confiesa él mismo al volver la vista atrás. Formado en obradores de Huesca, su tierra, y la Escuela del Gremio de Pastelería de Barcelona, donde con los años acabaria convirtiéndose en docente del centro.

VER MÁS

Embajador de la marca Chocovic y profesor durante cinco años de la Chocolate Academy. Ganador del trofeo Lluís Santapau 2011 título al Mejor Maestro Chocolatero de España. Raul se ha hecho un nombre en el sector con una propuesta creativa.

www.raulbernal.es
TW @raulbernalb ; @chocoacademybcn
IG @raulbernalb ; @chocolateacademybcn

Presenta: Fernando Toda-Dulcypas
FÒRUM DOLÇ
20,00
NO DISPONIBLE
19.11.2018 // 16.45 - 17.25
Agora
Can Company, Mallorca

Xesc Reina

La nova xarcuteria; creativitat, sabor i saber

És el xarcuter titulat més popular de Mallorca, on elabora artesanalment els productes que exhibeix i distribueix a través de Can Company. Confrare de mèrit, professor de xarcuteria especialitzada i autor del Llibre de les Botifarres Crues, Xesc Reina és conegut sobretot per les seves sobrassades.

VEURE MÉS

Rescata de l'oblit varietats que es van deixar de consumir per adequar-les als gustos i paladars contemporanis. Durant la seva participació al Fòrum desgranarà les particularitats de cinc embotits tradicionals com la sobrassada precolombina, el paté clàssic o l'anomenada 'figatella', que també podran tastar els assistents.

www.cancompany.es

TW @xescreina

IG @xescreina

Presenta: Pep Nogué
OFICIS
Lliure accés
19.11.2018 // 17.15 - 18.15
Auditori
BORAGó, Santiago de Chile

Rodolfo Guzmán

L’alta cuina xilena

Del Sud d’una Amèrica Llatina que ha aconseguit situar merescudament al mapa gràcies al seu restaurant Boragó i el llibre que parla del seu treball, el xilè Rodolfo Guzmán es centra en el paisatge proper per reivindicar la matèria primera autòctona i la tasca dels petits productors

VEURE MÉS

Amb vocació antropològica i el ferm propòsit de deixar petja a través de les seves troballes i els seus plàstics plats, Guzmán innova, defensa el comerç just i fomenta una alimentació sostenible. 

www.borago.cl

TW @rgborago

IG @rgborago

Presenta: Carlos Maribona
Lliure accés
19.11.2018 // 17.15 - 18.15
Sala Petita
RICE!, Barcelona

Miguel Sánchez Romera

El gust saludable és el camí

És una ment privilegiada per a l’alta cuina amb la qual sempre ha mantingut una especial relació d'amor-odi. Neuròleg amb ànima de cuiner, Miguel Sánchez Romera manté la seva lucidesa per igual a la consulta mèdica que a la classe universitària o en la proposta gastronòmica que porta ara per nom Rice.

VER MÁS

L'arròs com a ingredient bàsic per a l'alimentació saludable de mig planeta dóna sentit a la nova cuina de Sánchez Romera: colorista, estètica i per gaudir-la.

www.ricebysanchezromera.com

TW @ricebysanchez

IG @rice_sanchezromera

Cuina, ciència i salut
Lliure accés
19.11.2018 // 17.30 - 18.30
Taller 1
CAT --> ESP/ENG - La Taverna del Ciri, Terrassa

Artur Martínez & Marc Ribas

L’excel·lència d’una cuina popular

Aparcat per un temps el Capritx per poder reinventar-lo al seu gust, els cuiners Artur Martínez i Marc Ribas es van dedicar de ple a que La Taverna del Ciri veiés la llum a Terrassa. En aquesta “taverna a l’antiga” com prefereixen anomenar-la ells, reprenen junts la millor cuina popular en plats presents en qualsevol receptari tradicional i conegut per tots com els canelons de rostit, els macarrons a la barcelonesa, o la crema catalana.

Receptes

VER MÁS

Ambles seves propostes demostren que ambdós se’n surten igualment bé en l’alta gastronomia com en que no entén de llistes o estrelles
www.latavernadelciri.com
TW @artur_martinez @mrcuines @tavernadelciri
IG @arturmartinez_capritx @madxef @latavernadelciri

Presenta: Belen Parra
20,00
NO DISPONIBLE
19.11.2018 // 17.30 - 18.30
Taller 2
El Celler de Can Roca, Rocambolesc - Castell de Peralada

Abraham Balaguer & Xavier Sagristà

XuixCooking

Abraham Balaguer (El Celler de Can Roca i Rocambolesc) i Xavier Sagristà (Castell de Peralada)

FÒRUM DOLÇ
Lliure accés
19.11.2018 // 18.00 - 18.40
Agora
Sanmartí 1850

Àlex Castany & Enric Camprubí

Pastura, ramaderia i carnisseria, la cadena de l’alta qualitat

Empresa de referència en el tractament i venda de carns excepcionals que van des de les ecològiques a les especials, Sanmartí 1850 representa encara avui la qualitat de producte i servei que va donar a la marca Joana Gorina Turull des dels seus inicis. A dia d’avui, la sisena generació està al capdavant del negoci centenari, amb parada al mercat central de Sabadell.

VEURE MÉS

La seva presència al Fòrum suposa una ocasió única per poder diferenciar les diverses qualitats i procedències de producte així com la manera de treure’n el millor partit.
www.sanmarti1850.com
TW @sanmarti1850
IG @sanmarti1850

Presenta: Pep Nogué
OFICIS
Lliure accés
20.11.2018 // 11.00 - 11.30
Auditori
Bo.TiC, Corçà

Albert Sastregener

Snacks, rostits i pastisseria

Cuiner vocacional, Albert Sastregener va saber demostrar que tenia futur en la gastronomia tot i la inicial reticència familiar. Format a l'Escola d'Hostaleria de Girona, a Espai Sucre, i en restaurants de gairebé tot l'Empordà, va acabar finalment obrint Bo.Tic amb la seva parella Cristina a Corçà.

Receptes

VEURE MÉS

Junts van rebre la seva primera estrella Michelin el 2009, si bé des de la seva obertura, a finals de 2007, defensen una cuina de producte local, senzilla i sense complexes. Durant la seva ponència en aquest Fòrum, el xef desenvoluparà la seqüència habitual que ressegueix el comensal del Bo.Tic: snacks. bar, estació, rostits i pastisseria.

www.bo-tic.com

TW @restaurantBoTiC

IG @restaurantbo.tic

Presenta: Carme Gasull
Lliure accés
20.11.2018 // 11.30 - 12.00
Auditori
La Botica, Matapozuelos

Miguel Ángel de la Cruz

Carn de xai, sostenible i natural

La d'aquest xef val·lisoletà és una cuina que guarda una estreta relació amb aquest entorn que revisita sense descans per reinterpretar la tradició local en els seus plats. Sensible envers la vegetació i les flors que es cultiven a la zona, Miguel Àngel de la Cruz és un naturalista entregat a la causa gastronòmica.

Receptes

VEURE MÉS

El paisatge castellà lleonès és una font inesgotable d'inspiració, coneixement i riquesa. També els seus productes, culturalment associats a l'àmbit rural. Amb carn de xai sostenible i natural elaborarà diverses receptes d'alta cuina a partir de les parts menys utilitzades de l'animal.

www.laboticadematapozuelos.com

TW @macruzlabotica

IG @miguelangeldelacruzgarcia 

Lliure accés
20.11.2018 // 11.30 - 12.30
Taller 1
CAT --> ESP/ENG - Fundació Alícia, Món Sant Benet, Sant Fruitós de Bages

Elena Roura & Marc Puig-Pey

Menjar durant el tractament del càncer

Assegurar una alimentació suficient i equilibrada durant el tractament d'un càncer no sempre és tasca fàcil. El tipus de tumor i la seva localització juntament amb els efectes secundaris del tractament poden dificultar la ingesta d'aliments i per tant comprometre l'estat nutricional del pacient.

Receptes

VEURE MÉS

Ajudar a gestionar l'alimentació diària, adaptant les recomanacions dietètic i culinàries a cada tipus de tumor i situació és la base del treball que l'equip de nutricionistes, tecnòlegs i cuiners de la Fundació Alícia realitza des de fa anys.

Presenta: Adam Martin
Cuina, ciència i salut
20,00
NO DISPONIBLE
20.11.2018 // 11.30 - 12.30
Taller 2
Chocovic

Abel Bravo

Postres de pastisseria

Originari de Múrcia, en els últims 16 anys ha adquirit gran experiència i coneixement treballant en prestigiosos restaurants i pastisseries com La Gloria, a Múrcia; o La Pastisseria i Bubó a Barcelona.

VEURE MÉS

En l'actualitat és ambaixador de Callebaut i propietari de la pastisseria Glea de Múrcia, on proposa al client sortir de la norma per tastar coses noves. Al seu taller del Fòrum, Abel Bravo compartirà precisament les innovadores tècniques que intervenen en el procés creatiu de les seves propostes.

www.chocolate-academy.com
TW - ; @chocoacademybcn
IG @abelbravochef ; @chocolateacademybcn

Presenta: Sisco Manzanera
FÒRUM DOLÇ
20,00
NO DISPONIBLE
20.11.2018 // 11.30 - 12.30
Taller 3
Plaça del Vi 7, Girona

Roger Viusà

Apropament al vi natural, el camí i la reflexió

Va tenir com a mentor a Josep Roca al Celler de Can Roca, on va treballar abans de ser guardià de la bodega del Roca Moo. D’allà va sortir per assumir altres estimulats reptes com el que a dia d’avui defensa al bar de vins Plaça del vi, 4 de Girona.

VEURE MÉS

Reconegut com a millor sommelier espanyol el 2007 i segon millor del món el 2008, Roger Viusà sempre té la referència justa per harmonitzar un plat però també un estat d’ànim. Centrat en els vins naturals per la seva “puresa” i les seves particularitats, es manté fidel al menys és més a l’hora d’assessorar sobre què beure a taula.
IG @roger_viusa

Presenta: Belen Parra
FÒRUM VI
20,00
NO DISPONIBLE
20.11.2018 // 12.00 - 12.30
Auditori
Murri, Alacant

Nanin Pérez

De l’entorn a la cuina

Forma part d’una generació de grans talents amb restaurant propi. El de Nanín Pérez és Murri i està a Alacant, on es nodreix del producte i les receptes locals per versionar-les a la seva manera.

VEURE MÉS

Amb sentit i sensibilitat. Potenciant sabors tant en els vegetals com en els fons. Rodrigo de la Calle i Ricard Camarena han estat dos dels seus principals mestres i l'empremta de les seves personalíssimes cuines es fa evident a en qualsevol dels seus menús degustació.

www.grupomurri.com/restaurantes/murri

TW @nanin_perez

IG @naninperez

Lliure accés
20.11.2018 // 12.30 - 13.00
Auditori
Dos Pebrots, Barcelona

Borja García

Fermentació làctica, peixos curats i salaons, plats històrics i actuals 

Després d'un llarg periple de formació que el va portar a alguns dels millors restaurants del món; de Noma a Ryugin i Quique Dacosta, Borja García recala a la cuina vista del Dos Pebrots, el restaurant germà de Dos Palillos.

Receptes

VEURE MÉS

La relectura singular que fa aquest establiment barceloní de la gastronomia antiga i la seva evolució a través dels temps provoca que el comensal redescobreixi sabors de sempre en tècniques de cocció desenterrades i avui més vigents que mai. Fermentats làctics, curats i salaons de peix i marisc ... tots ells seran protagonistes de la ponència del xef de Dos Pebrots.

www.dospebrots.com

IG @bor_jamon_iberico ; dospebrots

Lliure accés
20.11.2018 // 12.30 - 14.30
Sala Petita
Celler de Can Roca, Girona

Josep Roca

Vinyes errants, vins d’ultramar

És el mag de les harmonies al Celler de Can Roca; tres estrelles Michelin i el segon millor restaurant del món. També és qui posar la nota líquida a les simfonies que interpreta juntament amb els seu dos germans al ja cèlebre establiment de Girona.Josep Roca és el sommelier de referència que xiuxiueja a les ampolles abans de destapar la seva essència i glosar de forma poètica cada copa.

VEURE MÉS

Un intel·lectual del vi que aconsegueix fer-ho intangible i acostar-lo al comú dels comensals. Acostumats a les seves lliçons magistrals al llarg de les diferents edicions del Fòrum, en aquest tornarà a compartir amb generositat el seu coneixement per delectar als assistents. Explicarà i farà tastar vins provinents de Canàries, Xile, Argentina i Perú a més d'un parell de velles joies úniques que han donat la volta al món.


TW @joseppituroca
IG @joseppituroca

FÒRUM VI
40,00
NO DISPONIBLE
20.11.2018 // 13.00 - 13.30
Auditori
Somiatruites, Igualada

David Andrés

La imparable ascensió

De capità de la Selecció d'hoquei sobre patins a sous chef del restaurant Àbac i copropietari de Somiatruites, establiment que va obrir amb èxit a Igualada, la seva ciutat natal. David Andrés ho va deixar tot per la cuina, quan gairebé ni sabia què era la mise en place ni la juliana.

Receptes

VEURE MÉS

Millor Jove Xef d'Espanya fins a tres ocasions consecutives (2015-17) ho ha après tot a base d'esforç, sacrifici i confiança en un mateix. El seu afany de superació no té límits, com tampoc la seva capacitat creativa i la seva passió per la gastronomia.
www.abacbarcelona.com  www.somiatruites.eu
TW @somiatruitesdo IG @somiatruitesdo

Lliure accés
20.11.2018 // 13.00 - 14.00
Taller 1
IT --> ESP/ENG - L'Argine a Vencò, Dolegna del Collio

Antonia Klugmann

Com un petit restaurant del camp italià intenta ser sostenible

És una de les xefs més populars d'Itàlia, però no només per la seva participació com a jurat en l'edició italiana de MASTERCHEF sinó per practicar una cuina que enalteix tant les arrels del país transalpí com la tradició eslovena amb la qual conviu al seu restaurant L'Argine a Vencò.

Receptes

VEURE MÉS

Va deixar el Dret per dedicar-se de ple a la gastronomia i fins i tot emprendre un primer projecte en solitari que a dia d'avui encara pilota amb èxit. Va aprendre tant i tan ràpid de forma autodidacta que aviat van arribar els reconeixements: en 2016, primera estrella Michelin, “Novità dell’Anno” per la Guia de Gambero Rosso; eel 2017 “Cuoca dell’Anno” per la guía Identità Golose …...

www.largineavenco.it

TW @antoniaklugmann

IG @antoniaklugmann

Presenta: Chiara Bombardi
20,00
NO DISPONIBLE
20.11.2018 // 13.00 - 14.00
Taller 2
Chocovic

Sergi Vela

Postres de pastisseria

Amant del rigor, la ciència i l'excel·lència en la pastisseria, Sergi Vela ha forjat el seu estil durant el seu pas per alguns dels obradors més prestigiosos (Baixas, Escribà, Vilaplana, ...) fins a tornar a les aules, però aquesta vegada com a professor.

VEURE MÉS

En l'actualitat, compagina les seves classes a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Barcelona amb d’altres en altres escoles de renom com la Chocolate Academy. Gran perfeccionista i sempre buscant noves propostes, en aquest Fòrum aprofundirà sobre les possibilitats dels travel cakes, perfectes per complementar l'oferta de pastisseria de consum individual  

www.sergivela.com
TW -; @chocoacademybcn
IG @ sergivela73 @chocolateacademybcn

Presenta: Marta Suarez (CHOCOVIC)
FÒRUM DOLÇ
20,00
NO DISPONIBLE
20.11.2018 // 13.00 - 14.00
Taller 3
Boia Nit, Cadaqués

Manel Vehí

L’exotisme de la cocteleria

És un dels coctelers de més projecció dins i fora del país. Format al Boia Nit, el negoci que la seva família té a Cadaqués, segueix emprenent a partir dels assessoraments que gestiona des de la seva pròpia empresa. Tant pot atendre un bar d'hotel com a un restaurant estrellat

VEURE MÉS

Defensa una cocteleria de baixa graduació, pocs ingredients i presentació cridanera. Crea sinergies amb la gastronomia en l'elaboració de cartes de destil·lats que mariden amb mossecs d'alta cuina, com ha fet ja al costat de xefs com Paco Pérez o Albert Adrià.

www.boianit.com

TW @boia_nit

IG manel.vehi ; @boianit

Presenta: Belen Parra
FÒRUM VI
20,00
20.11.2018 // 13.30 - 14.00
Auditori
Bardal, Ronda

Benito Gómez

Austeritat, horta i cuina saborosa

Barcelonès d'arrels andaluses, Benito Gómez ha trobat a Ronda seu lloc al món. En aquesta localitat del sud ha demostrat el seu talent per a la cuina al Tragabuches primer i el Tragatá, després. La il·lusió pel projecte propi li va fer creure en Bardal, el restaurant que en només un any va aconseguir la seva primera estrella Michelin.

Receptes

VEURE MÉS

La seva és una cuina de producte local que aposta pel menú degustació i la petita ració d'autor. També pel cultiu ecològic, que donarà els seus fruits a la Finca Rabadán durant els propers cinc anys.
www.restaurantebardal.com
TW @benitogomezbece IG bardal_

Lliure accés
20.11.2018 // 15.45 - 16.00
Auditori

Premis Josep Mercader

El Fòrum entrega els Premis Josep Mercader en reconeixement a la trajectòria professional de cuiners, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cultura culinària catalana.

Lliure accés
20.11.2018 // 16.00 - 17.30
Auditori
Restaurante Solla, San Salvador de Poio - Bido, A Coruña

Pepe Solla & Xoán Crujeiras

Cuinant en el fi del món, la cuina gallega de sud a nord

Pepe Solla i Xóan Crujeiras a quatre mans

VEURE MÉS

PEPE SOLLA

El pes de la tradició a Casa Solla, el restaurant familiar de la Galícia interior que Pepe Solla va heretar per (re) escriure la seva pròpia història, va servir també per atorgar un nou enfocament a la cuina gallega. Membre fundador del Grupo Nove, compromès amb la seva terra i els seus petits productors, defensa una gastronomia aferrada de la mateixa manera al mar que al terrer.El culinari de Solla és summament identitari i conjuga a ritme de rock sabors d'avui i de sempre; els mateixos que va aprendre a reconèixer a la sala i que va acabar fent seus de manera autodidacta.
http://www.nove.biz/pepe-solla/es
TW @pepesolla
IG @pepesolla

XOÁN CRUJEIRAS

El gust és el motor que mou la vida de Xoán Crujeiras. Tant pel producte i per aconseguir el millor sabor com per fer que els que entren al seu restaurant es sentin feliços. Es va formar en diverses cuines de Galícia fins a aconseguir un dels reconeixements més importants de la seva vida professional, obrir el seu primer restaurant, A Estación (Cambre): amb ell, entre molts altres reconeixements i satisfaccions, aconsegueix una estrella Michelin i un Sol Repsol. Ara compagina el seu nou projecte, Bido, amb la seva tasca com a professor a l'institut Fragas do Eume a Pontedeume, on tracta de traslladar la seva experiència a les noves generacions de cuiners. Li agrada aprofitar els coneixements, els sabors tradicionals i la seva experiència vital com a fonts d'inspiració, però partint sempre d'un bon producte.

Lliure accés
20.11.2018 // 16.00 - 17.30
Sala Petita

III Congrés Català de Cuina

Taula rodona que consistirà en una exposició i debat sobre la implicació i la importància del III Congrés Català de Cuina  a Girona. Amb la Dra. Carme Carretero, Directora del Campus Alimentació de la Universitat de Girona, i Xavier Albertí, president de la DO Empordà. Modera: Salvador García Arbós.

Lliure accés
20.11.2018 // 16.00 - 17.00
Taller 1
CAT --> ESP/ENG

Isma Prados

Les conserves a la cuina

Apartat dels platós televisius que li van proporcionar tanta popularitat a través dels programes de cuina per a tots els públics, el xef Isma Prados exerceix ara la docència com a professor associat de la Universitat de Barcelona, on imparteix l’assignatura de Disseny i Innovació del producte alimentari al grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques, sota el paraigües de la Facultat de Farmàcia.

VEURE MÉS

És també autor de diversos llibres de receptes i ha estat a càrrec de les cuines de restaurants de Barcelona i Madrid. L’últim va ser el mític Lhardy, on va posar al dia la seva proposta gastronòmica.
www.ub.edu
TW @alimentacioub
IG @unibarcelona

Presenta: Adam Martin
Cuina, ciència i salut
20,00
NO DISPONIBLE
20.11.2018 // 16.00 - 17.00
Taller 2
Chocovic

Josep Mª Ribé

Postres de pastisseria

Actual director de la Chocolate Academy i coautor del llibre Four in One, no hi ha dia que no es dediqui a la formació en l’àmbit de la pastisseria i la xocolateria.

VEURE MÉS

La seva dilatada experiència en el sector li ha permès li ha permès forjar un estil propi que no s’entendria sense la seva visió a l’hora de pensar i crear les seves receptes. En aquesta edició del Fòrum, Josep Maria parlarà de la formulació en receptes on la xocolata és l’ingredient principal. I les seves creacions seran un bon exemple.

www.chocolate-academy.com
TW @jmribe82 ; @chocoacademybcn
IG @jmribe82 ; @chocolateacademybcn

Presenta: Fernando Toda-Dulcypas
FÒRUM DOLÇ
20,00
NO DISPONIBLE
20.11.2018 // 17.15 - 18.30
Taller 3
Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona

Economia circular, turisme i territori

Amb Victor Moralo, Secretari General de Recircula

Aprofundir i augmentar iniciatives encaminades a ambientalitzar sectors econòmics rellevants, com és el turisme o el sector serveis en general, s’estableix com una oportunitat. La sostenibilitat pot fer guanyar competitivitat a les empreses. Fer més verda l’economia permet generar noves oportunitats de negoci. L’economia circular no és una moda, ha vingut per quedar-se.

Lliure accés
20.11.2018 // 17.30 - 18.30
Taller 1
CAT --> ESP/ENG - Can Jubany, Calldetenes

Nandu Jubany

Concepte Pur – Impur

És probablement el xef que gestiona més restaurants d’èxit entre Catalunya, Balears i el continent asiàtic. Seguint l’estela del seu establiment homònim de Calldetenes (Osona), on es va iniciar quan encara era adolescent, Jubany ha obert recentment Pur i Impur, la cocteleria clandestina que complementa al restaurant.

Receptes

VEURE MÉS

Aquesta darrera apertura s’adverteix com el desembarcament definitiu del xef a Barcelona després d’apostar per la fórmula de l’assessorament en projectes anteriors. Un repte que, liderat per Jubany, només podia ser de grans dimensions.

www.canjubany.com
TW @nandujubany
IG @nandujubany_oficial

Presenta: Belen Parra
20,00
NO DISPONIBLE
20.11.2018 // 17.30 - 18.30
Auditori
ÀbaC, Barcelona

Jordi Cruz

L’espectacle de la cuina

L’avui popular jurat de MasterChef era encara menor d’edat (14 anys) quan va fer els seus primers passos com a cuiner al restaurant Estany Clar de Cercs (Barcelona).

VEURE MÉS

Format a l’Escola Superior d’Hosteleria de Manresa, Cruz ostenta diversos títols que avalen el seu talent per a la cuina, entre els que destaca el primer lloc del Campionat d’Espanya per a Joves Xefs el 2002. Tres estrelles Michelin per Àbac, al que va arribar després d’aconseguir la primera estrella per a l’Angle, restaurant que va obrir a Sant Fruitós del Bages per traslladar-se més tard a Barcelona. En aquesta ciutat, Cruz està al darrere de la carta del Ten’s, local que complementa el conjunt de la seva oferta d’altra cuina. Cruz és també xef executiu de La Fortalesa de Sant Julià de Ramis (a 7km de Girona) tant en el restaurant Atempo, alta cuina, ubicat al Sants Metges Hotel 5* com al DOR Restaurant, cuina de territori, ubicat al DOR Museum.

www.abacgroup.barcelona
FB: @ABaCRestaurantHotel
TW:  @jordicruzmas 
IG:  @jordicruzoficial

Lliure accés
20.11.2018 // 17.30 - 18.30
Sala Petita

Presentació del Moviment de Cuiners i Cuineres pel futur de la cuina catalana

Durant els 25 anys posteriors al II Congrés Català de la Cuina, la cuina catalana, i la gastronomia com a sector, s’han convertit en uns dels principals pilars socioeconòmics i culturals del país, al mateix temps que un referent de la nostra projecció internacional.

VER MÁS
 

La constatació d’haver desenvolupat un model de creixement i d’èxit sobre la gastronomia i la cuina catalana permet plantejar el III Congrés Català de la Cuina com una oportunitat d’anàlisi i reflexió sobre què ha esdevingut la nostra cuina durant els últims 25 anys, però, alhora, el III Congrés ha de respondre a la necessitat de consolidar aquesta fórmula d’èxit, millorar-la i garantir-la per a les properes dècades. És per això que l’actual reflexió que es proposa ha de mirar cap a l’horitzó del 2025, un nou punt estratègic en el calendari europeu.

• El III Congrés Català de la Cuina és l’oportunitat d’aquest moviment per a presentar-se.

• Són els cuiners i les cuineres com a actors principals dins la gastronomia del nostre País que han de reflexionar sobre la situació actual i el futur de la cuina catalana.

Lliure accés
© Fòrum Gastronòmic S.L. | T 93 883 30 45 | T. 972 213 234 I info@forumgastronomic.com I fira@forumgastronomic.com 
Ctra. de Sant Hipolit a Manlleu s/n 08560 Manlleu (Barcelona - España)
 Nota legal | Nota técnica | Política de Cookies | Política de Devoluciones | Política de Venta